Kalendarium
Biofotonprodukter
Rosenmetoden
Regndroppsmassage
Meditativ fotmassage
Sorgbearbetning
Soul Body Fusion®
Kurs i Glastonbury
Tjänster och priser
Om Hjärtkraft
Blogg
Tips
Kontakt
Hem

E-post: Hjärtkraft

Telefon: 070-631 24 36

För bokning Stockholm kontakta Hjärtkraft direkt via telefon eller e-post.

Regndroppsmassage - Regndroppstekniken


Regndroppsmassage, även kallad Regndroppstekniken är en mycket kraftfull och uppskattad form av aromaterapi. Det är en unik avslappningsteknik som kombinerar eteriska oljor med massage som främjar ryggen och sinnet. I behandlingen droppas och masseras oljorna in en efter en på fötter och rygg.
De eteriska oljorna från Young Living Essential Oils är av allra högsta terapeutiska kvalitet. Regndroppsmassagens mjuka massageteknik är speciellt utvecklad för oljorna. I den ingår bland annat Vitaflexmetoden från Tibet och fjäderstrykningar från Lakotaindianerna.


Regndroppstekniken är bra vid bland annat

 • Rygg och nackbesvär
 • Stress och oro
 • Stärkande av immunförsvaret

Sagt om Regndroppsmassage 75 minuter:
"När jag kom var jag väldigt upp i varv. Det som skedde var helt magiskt. Sakta återfick jag kontakt med fötterna och när ryggmassagen var slut var jag helt närvarande i min kropp."
Klient

Massagen med de kraftfulla oljorna på fötternas ”vita flex”zoner och fjäderlätta strykningar över ryggen sätter igång en avslappnings och reningsprocess av kroppen.

Från början var Regndroppsmassagen främst tänkt för att behandla rygg och nackbesvär men man såg sedan att den även hade andra fördelar.

De eteriska oljorna påverkar känslocentrum i hjärnan via doftsinnet. Regndroppstekniken är mycket välgörande vid oro och stress och när man önskar känslomässig läkning. Den hjälper kropp och sinne att komma i balans.

De eteriska oljorna har också en stärkande effekt på immunförsvaret och hjälper kroppen att självläka. Flera av örterna som till exempel timjan har en bakterie och virushämmande effekt.

Regndroppsmassagen utgår från följande nio oljor:

 • Valor: En stärkande kombination av eteriska oljor (rosenträd, blå renfana, frankincence, gran) som verkar både på det kroppsliga och det andliga planet. Valor har en balanserande inverkan på den fysiska kroppen och dess struktur.
 • Oregano: Eterisk olja som har goda immunstärkande egenskaper och är en kraftfull antioxidant. Oregano är bland annat stärkande för luftvägarna.
 • Timjan: Eterisk olja som ger antivirusstöd och hjälper till vid mental och fysisk trötthet efter sjukdom. Den är bra vid hosta och bronkit och ger energi vid stress och svaghet. Den är av de starkaste kända antioxidanterna och har en stärkande inverkan på bland annat immunförsvaret, luftvägarna, nervsystemet och matsmältningsystemet.
 • Basilika: Eterisk olja som är bra mot magproblem, dåligt minne och mental trötthet. Den är avslappnande vid muskelkramp och hjälper vid inflammation. Basilika befrämjar ett öppet sinnelag.
 • Cypress: Eterisk olja som förbättrar blodcirkulationen, öppnar andningsvägarna, lindrar kramp och hjälper till vid svullna leder, åderbrock och celluliter.
 • Vintergröna: Eterisk olja som är antiflammatorisk och smärtstillande. Bra för både ben, muskler och ledbesvär. Kan hjälpa vid ledgångsreumatism, reumatism samt tinnitus. Välgörande vid massage för att lindra spänningar i nacke, axlar och muskler, exempelvis efter fysisk träning.
 • Mejram: Eterisk olja som är muskelavslappnande, lugnar andningsvägarna, lindrar kramp och migrän. Ger energi vid stress och svaghet.
 • Pepparmint: Eterisk olja som är antiflammatorisk. Den är bra för nerver och kan hjälpa mot feber, illamående, huvudvärk och muskelvärk. Stimulerar cirkulationen, medvetandet och hjälper minnet. Pepparmint höjer och öppnar också känselsinnet.
 • Aroma Seiz: En oljeblandning av basilika, cypress, mejram, lavendel och pepparmint. Avslappnande och lugnande. Lindrar spända, ömma, trötta och värkande muskler som resultat av sportskador, trötthet och stress.

Det sägs att bara två procent av jordens eteriska oljor är av terapeutisk grad, Young Living har en egen forskningsklinik, Young Life Research Clinic – Institute of Natural Medicine där de ständigt kontrollerar och forskar på verkningskraften hos sina eteriska oljor och andra naturmedel.

Lär gärna mer om Young Livings oljor och verksamhet här:
https://www.youngliving.com/sv_SE/