Kalendarium
Biofotonprodukter
Rosenmetoden
Regndroppsmassage
Meditativ fotmassage
Sorgbearbetning
Soul Body Fusion®
Kurs i Glastonbury
Tjänster och priser
Om Hjärtkraft
Blogg
Tips
Kontakt
Hem
Rosenmetoden
- Marion Rosen

E-post: Hjärtkraft

Telefon: 070-631 24 36

För bokning Stockholm kontakta Hjärtkraft direkt via telefon eller e-post.

Rosenmetoden - hjärtats väg


Rosenmetoden, ibland även kallad rosenterapi eller rosenmassage, är en kroppsbehandling som syftar till att lösa upp kroniska spänningar i kroppen. Spänningar som vi många gånger är omedvetna om.

För att hålla borta obehagliga upplevelser, anpassa oss till omgivningens krav eller behålla kontrollen över tillvaron, "håller vi ihop oss" och spänner våra muskler. Eftersom kroppen minns det som vårt psyke inte orkar bära har vi utvecklat denna fysiska försvarsmekanism för att överleva.

När vi kroniskt spänner våra muskler begränsar vi vår andning, vår blodcirkulation och vårt sätt att vara. Allt tar massor av energi. Energi som vi skulle kunna använda på bättre sätt. Det blir "barriärer mot att leva" som Rosenmetodens upphovskvinna och sjukgymnasten Marion Rosen uttrycker det.

Genom Rosenterapeutens mjuka lyssnande beröring blir det möjligt att lösa upp spänningar i kroppen och på så sätt låta den verkliga människan bakom muskelspänningarna, smärtorna eller andra obehag komma fram. Vi får utrymme att vara den vi är och mod att följa vår inre sanning och vårt hjärta.

Video om Rosenmetoden: